Siirry sisältöön

Moderni rekrytoija on taiteilija ja tiedemies

Inhimillisyys ja luovuus yhdistettynä dataan

Sanotaan, että moderni rekrytoija on taitelija ja tiedemies. Taitavan rekrytoijan kutsusta tyytyväisinkin ammattilainen on valmis aloittamaan keskustelut uudesta urasta. 

Taito yhdistellä asioita on luovuuttaja yhdistämisestä rekrytoinnissa juuri on kysymys – taidosta tunnistaa tarttumapintoja, kyvystä visioida hakija ja yritys täydellisenä matchina. Kyky kuunnella, kuulla ja keskustella vaatii artistin herkkyyttä.  

Taitava rekrytoija ajattelee työstään kuin se olisi markkinointia. Hän osaa hyödyntää yrityksen brändiä, työnantajamainetta ja tarinoita, joihin tietyt ihmiset haluavat kuulua. Rekrytoija on myös myyjä, yhteiseen sanastoon kuuluvat pipelinet, liidit, neuvottelut ja klousaukset 

Myös trenditietoisuus on artistiutta. Modernilla rekrytoijalla on nenää sille mikä on juuri ja juuri pulpahtamassa pintaan, sillä ennakointi on etumatkaa. Moderni rekrytoija seuraa alansa tapahtumia ja virtauksia ja on tietoinen mitä työmarkkinassa tapahtuu. 

Tieto, data, on modernin rekrytoijan työväline. Hän ei vain arvaile, hän mittaa: ‘know my numbers. Perustelluimmat päätökset ja vaikuttavuus organisaatiossa saavutetaan numeroiden kautta.  

Toimivat järjestelmät keräävät ja käsittelevät tietoa, älykkäimmillään luovat uutta. Niiden avulla varmistetaan prosessit ja rakennetaan verkostot. Moderni rekrytoija on vahvasti myös Talent Community Manager. Hän on lisäksi aktiivinen niissä kanavissa, joissa talentit viettävät aikaa, keskustelevat, oppivat toisiltaan ja luovat suhteita.  

Hyvä rekrytoija ymmärtää, että rekrytointiprosessi on käynnissä koko ajan. Hyvä työnantajakuva, maine, on yrityksen rekrytoinnin peruspohja, ilman sitä ei taitavinkaan rekryvelho loihdi ihmeitä. 

 

Marju Vuorensalmi

Johtava konsultti & partneri, Businesslike

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.