Siirry sisältöön

HYVÄ CV, UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Kevät tulee kohisten ja se tietää mm. kesä- ja kausityöpaikkojen avautumista.

Työnhakijan kannattaa panostaa CV:n tekemiseen. On paljon avoimia työpaikkoja joihin tulee paljon hakemuksia. Hyvällä CV:llä erotut joukosta ja mahdollisuudet valintaan ei ainakaan huonone. CV on työnhaun virallinen asiakirja. Miltä se näyttää rekrytoijan silmin on yllättävän tärkeää. Rekryammattilaisia on tietenkin monenlaisia, mutta uhraa muutama minuutti siihen millaiset seikat herättävät rekrytoijan mielenkiinnon ja millaiset puolestaan ajavat pakosalle.

Selkeys, loogisuus ja virheetön kirjoitusasu ovat seikkoja, jotka nostavat CV:n vahvaan asemaan työnhaussa. Työhistorian punainen lanka kiinnostaa aina. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö työhistoriassa voisi olla aukkoja. Kirjoitusvirheet pistävät aina heti silmään, kuin myös se, jos CV:stä puuttuu loogisuus. Rönsyilevää CV:tä on työlästä ja turhauttavaa lukea. Loogisuus tarkoittaa tavallisimmin koulutus- ja työhistorian esittämistä tietyssä järjestyksessä. Päivämääriä kannattaa siis olla mukana. Mikäli työura kattaa monien eri alojen tehtäviä, tiedot voi esittää myös ryhmitellen.

CV:n standardimitta on kaksi sivua, mutta yhdelläkin pärjää, jos esimerkiksi hakemuskirje tai LinkedIn-profiili on selvästi kattavampi. Jos työkokemusta on vähemmän, kannattaa listata koko työhistoria tehtävänkuvauksineen. Mikäli taas työhistoria on pitkä, tulisi tehtäväkuvaus ainakin tärkeimmistä rooleista avata ansioluettelossa. Listaa vain oleelliset tehtävät, jos tekstiä tulisi muuten paljon tai haluat erityisesti painottaa jotain osaamisaluetta. Pääsääntöisesti listataan koko työhistoria, mutta mahdollisuuksien mukaan tehtäviä ryhmitellään esimerkiksi osaamis- tai toimialoittain.

Kielitaidostaan kannattaa kertoa mahdollisimman rehellisesti omalla arvioinnilla. Arviointi ei ole aina välttämätön, koska osaaminen saattaa tulla esille muutakin kautta. Työntekijä voi esimerkiksi kertoa käyttäneensä englantia työkielenään viimeiset kymmenen vuotta. Kielitaidon osaamistaan ei kuitenkaan kannata liioitella. Jos tehtävässä vaaditaan kielitaitoa, se tullaan testaamaan aina jollain muotoa työhaastatteluissa. Rekrytoivaan yritykseen voi olla yhteydessä ja selvittää, millaista kielitaitoa tarvitaan. Riittääkö esimerkiksi päivittäinen työkieli vai tarvitaanko asiantuntijatason kielitaitoa.

Ulkoasulla on merkitystä. Mustavalkoinen asiakirja on selkeä, mutta esimerkiksi yksi tehosteväri vaikkapa pääotsikoiden fonteissa toimii hyvin. Kannattaa hyödyntää myös viivoitusta tai erilaisia jakoja. Luovuutta voi käyttää, mutta hillitysti, jotta luettavuus ei kärsi. Tärkeintä on kuitenkin se, että faktat ja tehtävän kannalta oleelliset tiedot löytyvät vaivattomasti.

Kuva tuo omalla tavallaan mukaan henkilöä CV:n takana. Toimivin kuva on peruskasvokuva, mielellään hymyilevällä ilmeellä.

Jos haluat kertoa esimerkiksi perheestä niin hyvin usein riittää maininta avioliitossa asuva perhelliinen mies tai nainen jne. Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta montako SM-mitalia nuorimmaisella lapsella on tai mitä koulua vanhin lapsi tällä hetkellä käy, ne ovat henkilön oman työnhaun kannalta epäoleellisia asioita. Perheasiat toki riippuu paljon siitä, mitä tehtävää kulloinkin haetaan. Mikäli tehtävänkuvassa on esimerkiksi paljon matkustamista, mikä vaatisi vaikkapa pienten lasten vanhemmalta tai koiranomistajalta järjestelyjä yksityiselämässä, niin siinä tapauksessa kannattaa itse tuoda esille mahdolliset toimen hoitamiseen vaikuttavat seikat.

Harrastuksista voisi kertoa ennemminkin juuri CV:ssä. Joskus harrastukset voivat olla jollain tapaa työhön liittyvän osaamisen täydentämistä, jolloin ne omalta osaltaan kertovat henkilön kiinnostuksesta kyseiseen alaan tai jokin tietty harrastus voi kertoa paljonkin esimerkiksi hakijan luonteesta tai osaamisesta.

CV:lläkin pärjää, mutta esimerkiksi LinkedIn ja Facebook lisää koko ajan merkitystään tietokantana. Jos on hakemassa töitä, niin LinkedInistä on hyvä olla löydettävissä. Hyvänä lisänä on tullut hakemuksiin videot, joita hakijat liittävät hakemuksiin. Erottuva ja hyvä video itsestä voi olla se merkittävä palanen mikä ratkaisee hakijoden välillä.

Ja sokerina pohjalla on tietenkin suosittelija(t). Itselle se on työhistorian ja kokemuksen jälkeen tärkein CV:n osa. Kaikki ei välttämättä suosittelijaa käytä, mutta hyvä suosittelija antaa paljon tietoa hakijasta ja auttaa rekrytoijaa yleensä todella paljon.

 

Saku Ojala

AVA ProRent Oy

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.